Monday, January 30, 2012

Elu veereb nagu hernes...

...ja kohati on raske järge pidada.
Ma kohe ei tea kust otsast alustada. Nii ammu pole siia midagi lisanud, et järg on käest  ära.

Andreas oli nädalavahetusel päris haige. kõrge palavik, oksendas ja kurtis, et kõik kohad valutavad.
Täna oli juba traksis ja ei pääsenud koolist. See-eest on Adam terve päeva maganud, pikutanud ja oianud, ka palavikus- ilmselt sama viirus. Ja teda ei murra tavaliselt miski maha! Ootan nüüd, millal meie Liisuga sama saatust jagame... Homme paluks küll mitte, sest homme tuleb täiesti hullumeelne päev. Asheboros on vaja näitus maha võtta, ja enne seda pildistada. Hommikult on tööl iganädalane koosolek, ja õhtul tuleb uude galeriisse "Co-Op of Seagrove Potters" tööd üles panna - Sinise Kana Potipada võeti sinna hiljuti just vastu!
Hahaa - "potipada" iseenesest on päris hea sõna.
Nojah, rääkimata sellest, et üks aastanumber tuleb jälle turjale juurde...

Aga kuna seesinane blogi on muutunud põhiliselt meie uue kodu kroonikaks, siis panen siia natuke pilte üles sellest mis viimasel ajal muutunud on.
Okei. Meil oli kolimisest saati üks tüütu madrats nö nurka surutud, asendamaks diiavit. Eks nillisime IKEA'st diivaneid. Minu lemmik on SEE. Tegemist on nimelt multifunktsionaalse mööblitükiga - diivan/voodi/panipaik. Mulle väga meeldivad asjad, mida saab mitmel otstarbel kasutada. Aga no vaadake hinda! Hetkel see küll täiesti võtab pildi eest ära. Jaa -jaa, teame - teame - diivan kestab kaua aega. Aga kuna ma olen selline odav mutt ja "kopikanäpistaja" siis ma olen tegelikult silmanurgast juba kolimisest saati taaskasutuskeskustes diivaneid piilunud. Tavaliselt on need sellised äraväntsutatud, võidunud, kassikarvu täis ja no kohe mitte ei ärata huvi.
Aga ootamatult, enne aastavahetust vist oli see, põikasin korraks tuttavasse "kaltsukasse" sisse, ja õues oli diivanikomplekt! Heureka. Ühe hinnaks $15.99, teise hinnaks $6.99. Selle eest saab enamvähem paar kõhutäit kusagil suvalises toiduaugus. Mida siin veel mõelda!? Selliste summade eest võib diivanit ka ühe korra kasutada:)
 

Vot. Tekkis elutuba. Põhimõtteliselt saab nende peal ka magada, kui väga tundlik ei ole. Kondid on täispuidust, ja istumist pehmendavad vedrud - mis tähendab, et hea tahtmise korral saab neid mööblitükke ka edukalt uuendada, kui natuke nutti ja viitsimist on.

Mis siis veel. Ah jaa köök sai uue riiuli.
See on Feissbukis juba figureerinud. Mitte et see aitaks kruusi-topsi kollektsiooni eriti ohjeldada. Aga põnev on iga päev uut näitust kureerida.

Ja siis eile, enne kui Adam haigeksjäämist uneski oskas näha, haaras meid pesapunumise hoog ja me otsustasime juba pikemat aega tegemist nõudvate asjade nimekirjas olnud pesuruumi korrastamisega algust teha. Õnneks ma "enne" pilte ei teinud... Kallid inimesed, kes Novembris siin ahju ehitasid, ilmselt mäletavad, mis seal ruumis toimus... Teistele ei näita. Aga "pärast" pildid on siin:


Vaatame kui kaua kord kestab.

Ja siis Laupäeval, kui Adam ja Liisu olid Raleighs, Adami ristitütre sünnipäeval, ja Andreas parasjagu kolmandat haiguseund magas, ma kärutasin aias natuke käruga ringi, ja ladusin kihiti pappi, puulehti ja mulda.

Ma ei tea kas sellest pildist keegi sotti ka saab, aga esiplaanil on PEENAR, selle taga multshitud maapind, kuhu paar nädalat tagasi istutasin 2 mustikapõõsast, mis tulid külapealt. Suvel ehk on neid põõsaid paremini näha:) Peenrale tuleks nüüd veel panna kiht lehti, ja selle peale hobusesõnnikut, ja võibolla veel paar kihti nii ja naa. Siis sügisel saaks kogu selle tohuvapohu ümber kaevata, ja selle peale uuesti lehekõdu multshiks panna - ja järgmisel kevadel oleks juba viljakas pinnas. Aga ma võibolla ei malda oodata nii kaua ja üritan juba varsti seal midagi kasvatada. Neid peenraid peaks nüüd veel juurde tegema...

Ja kõige lõpuks pildike meie kõige uuematest pereliikmetest. Liisu sünnipäevaks adopteerisime need tüdrukud, loomade varjupaigast. Saage tuttavaks: Celeste (must) ja Berry (valge).

Päikest kõigile! Siin seda juba jätkub!

1 comment:

Elen said...

Mulle meeldib väga teie raamaturiiul! Maast laeni riiulid on hädavajalikud :) Ja üldse tundub mõnusalt hubane kodu olema... JUBA!