Wednesday, March 9, 2011

Plirts ja plärts?

Eestis on praegu vist ülalpool mainitud "plirts ja plärts"...

Meil oli umbes nädal tagasi korralik pauguga vihm. Ma ei tea, kas see siin ka tähendab seda, et suurt külma enam ei tule? Paaril viimasel ööl on küll kirme autoakendel olnud, aga tundub, et ärkavat loodust see ei heiduta. Viljapuud avavad õisi ja muud puud on hiirekõrvul.

Mis siin siis vahepeal ka toimunud ei ole? Hmmmm.
Hakkasin majapidamist kokku pakkima. Alustades igasugu "materjalidest" milleta kripeldav kunstnikuhing elada ei saa. Igasugu kangad ja kangakribalad, klaaspärlid ehete tegemiseks, lõngad, paberid, liimid jne. Kultuurikihtide alt tuleb ilmavalgusele igasuguseid asju, mille olemasolu juba mõnda aega unustatud... Ei tea, kas uues kodus suudame kuidagi paremini korda hoida, et oleks kõigest ülevaade? Pinda saab olema ju vähem, kus laiutada.
Siinkohal pean vist mainima, et majaost on viimases staadiumis - omanikud on lubanud ära parandada kõik pisivead (ja ka mõned suuremad vead) mis inspektor leidis, oma kulu ja kirjadega. Värvimistööd peaksid algama sel nädalal (kuigi täna-homme lubatakse vihma...)
Eile käisin uue kodu ümbruses kolamas - viisin majavärvi näite värvijale (teipisin selle ukse külge, ehk leiab). Otsustasime lõpuks sellise sooja, natuke sügavama kollase kasuks "spiced butternut" on värvitooni nimi.
Kuna ahjuehitus on plaanis juba sügisel - siis eile tellisin ära kivid!
Aga ma tahtsin hoopis sellest kolamisest rääkida...
Tegin pilti ka mõnest asjast:)

Maja tagant vaade tee poole. Plaan on sellele majaküljele lisada "deck"- mis see siis nüüd eestikeeli on? Avatud veranda? Seal saaks siis grillida ja tshillida - sest on otseühendus köögiga. 
Põhiliselt kõndisin ringi ja vaatasin puid. Et mis siin siis kasvab... leidsin ühe ilusa puu heleroheliste urbadega. Loodan vaikselt et tegemist on mingit sorti kohaliku kasega...
Majaesine Magnoolia. Magnooliad on täiesti hurmavad kui nad õitsevad!
Siin - seal metsaall ja maja ümber on unustatud ja unaruses nartsissipuhmad. 
Lademetes kive - minu jaoks on suur pluss, kui krunt tuleb kividega:) neist saab praegu väga igavad majaesised peenrad ääristada...
Kaugelt vaadates tundus, et tegemist on kiviga. Lähemale jõudes tuli välja, et pesukaru oli seletamatutel põhjustel sussid püsti visanud.

Lõpetan seekord hoopis kurbade uudistega. Meie armas Coconut heitis esmaspäeva varahommikul hinge, pärast väga lühikest haigust... Me ei tea, kas ta sõi aias lulli lüües midagi mürgist, või oli põhjuseks midagi muud, arstile me ei jõudnud. Siin on ta mõni nädal tagasi nautimas sooja kevadpäeva.
Puhka rahus notsu! Ilma sinuta on maja hirmus vaikne...




1 comment:

Jaanus said...

Jah selline tunne on et Eestis on ilge lume ülejääk mis on vaja kohe enne sulatamata maha lajatada.Ööpäev on juba sadanud...